Plaatvormen

8 november 2023

Tijdens de cursus leert u de principes van het plaatvormen door rekken en stuiken van het materiaal. Met een leren zandzak en een speciaal gevormde houten hamer wordt de plaat opgerekt en ontstaat een bolling in de plaat. Door het handmatig kloppen van de plaat krijgt u gevoel voor het materiaal en de bewerking. U maakt tijdens de cursus een eigen product waarin u het kloppen gaat oefenen.

De cursus staat onder leiding van Jeroen Blankers, de specialist in ambachtelijke plaatbewerking

Om u inzicht te geven in de verschillende andere plaatwerktechnieken is er voorafgaand aan het praktijkdeel een praktische instructie van een groot aantal andere veelvoorkomende plaatvorm technieken. In deze instructie komen de volgende technieken aan bod:

De instructie die een groot deel van de ochtend in beslag neemt behandelt ook verschillende materiaalsoorten en hun vervormingseigenschappen. Natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van vragen. Na de instructie gaat iedereen aan de slag met zijn eigen opdracht.

Tijdens de cursus wordt met de volgende gereedschappen gewerkt:

Prijs: € 205,= (incl. BTW)
Max. aantal deelnemers: 8
Nog 8 plekken beschikbaar

Inschrijven

  • Ja, ik ga akkoord met de voorwaarden

Voorwaarden

Betaling geschiedt altijd per overschrijving. Het bedrag moet uiterlijk een week voor aanvang van de cursus overgemaakt, IBAN is NL 74 ABNA 0540620580 en staat op naam van J.H.J. Nagel.

Metaallokaal behoudt zich het recht voor een cursus te annuleren dan wel op een later tijdstip te organiseren. Cursisten krijgen hierover tijdig bericht en indien dit tijdstip niet schikt krijgt u uiteraard het reeds betaalde cursusgeld zo spoedig mogelijk gerestitueerd.

Inschrijvingen kunnen tot twee weken voor aanvang van de cursus/workshop kostenloos geannuleerd worden door de cursist. Bij annulering na deze periode wordt € 25,00 administratiekosten in rekening gebracht. In beide gevallen dient u schriftelijk te annuleren. U kunt uw annulering sturen naar info@metaallokaal.nl.

Heeft u een klacht over een geleverd product van Metaallokaal? Zie de klachtenprocedure in onze Algemene Voorwaarden

Metaallokaal is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 2727607.