Cursussen bij Metaallokaal

Metaallokaal geeft personen die hun praktische kennis op Metaalgebied willen uitbreiden de mogelijkheid om dit in cursusverband te doen. Heb je veel ervaring met hout maar nooit de stap durven maken om met metaal aan de slag te gaan dan biedt Metaallokaal je de mogelijkheid om de basisbeginselen van de Metaaltechniek te leren.

In het programma aanbod geeft de basiscursus metaalbewerken een brede basis waar zowel draaien, frezen en lassen aan bod komt. De lascursus is alleen gericht op het kennismaken met het MIG/MAG, elektrode- en TIG-lasproces. Jeroen Blankers van “Blankers Unusual Classics” geeft een aantal keer par jaar de cursus plaatvormen bij Metaallokaal. De cursus wordt veel bezocht door personen die met eenvoudige middelen een stuk plaat willen vormen. Veel toepassingen zijn te vinden in de auto en motortechniek

Geschikt voor iedereen

De cursussen bij Metaallokaal zijn gericht op personen zonder of met weinig voorkennis van metaaltechniek en zijn vooral praktisch van opzet. Na een instructie over de mogelijkheden en de instellingen van de machine gaan de deelnemers aan de slag met een eerste opdracht. De docent begeleid de deelnemers, let op de veiligheid en laat regelmatig nieuwe vaardigheden/bewerkingen zien. Tijdens het draaien en frezen worden een aantal eenvoudige werkstukjes gemaakt. Het is tijdens de cursus ook mogelijk om met een eigen idee te komen. In overleg wordt bekeken of het haalbaar is deze ideeën tijdens de cursus zijn uit te werken.

Metaalbewerking

Heb je veel ervaring met hout maar nooit de stap durven maken om met metaal aan de slag te gaan dan biedt Metaallokaal je de mogelijkheid om de basisbeginselen van de Metaaltechniek te leren.

Lees verder

Lassen (basis)

Deze praktijkgerichte cursus is bedoeld voor de beginnende lasser die de basisbeginselen van het MIG/MAG en elektrode lassen onder de knie wil krijgen.

Lees verder

Plaatvormen

Leer de basisprincipes van het plaatvormen. Met een leren zandzak en een speciaal gevormde houten hamer wordt de plaat opgerekt en ontstaat een bolling in de plaat. Door het handmatig kloppen van de plaat krijgt u gevoel voor het materiaal en de bewerking

Lees verder

De volgende cursussen zijn gepland

Lascursus (6 avonden) Aanvang: maandag 26 augustus 2024
Prijs: € 380,= (incl. BTW) Max. aantal deelnemers: 8
Helaas, deze cursus is vol

Meer informatie

Basiscursus metaalbewerking (10 avonden) Aanvang: dinsdag 27 augustus 2024
Prijs: € 490,= (incl. BTW) Max. aantal deelnemers: 8
Nog 7 plekken beschikbaar

Meer informatie

Lascursus (6 avonden) Aanvang: woensdag 28 augustus 2024
Prijs: € 380,= (incl. BTW) Max. aantal deelnemers: 8
Nog 4 plekken beschikbaar

Meer informatie

Plaatvormen Aanvang: woensdag 2 oktober 2024
Prijs: € 210,= (incl. BTW) Max. aantal deelnemers: 8
Nog 5 plekken beschikbaar

Meer informatie